През Европа с кола

Пътеводители

Всеки пътешественик неминуемо се сблъсква с въпроса, кои места да види и посети докато пътува по маршрута си. Особено когато, като в нашият случай времето, което планираме да прекараме на всяко едно от местата е ограничено.

Wikivoyage е чудесен ресурс, но като има недостатъкът да е достъпен онлайн. Това го прави труден за разглеждане докато сме на път и почти невъзможен докато сме на място в града (цената на преносът на данни в роуминг е направо космическа). Разбира се, ще можем да се консултираме с него докато сме спрели в хотела (ако безжичният Интернет работи), но в другите ситуации ни трябва нещо "по-физическо".

Разбира се на пазара има множество пътеводители. Макар че доста издателства се занимават с издаването на такава литература, тя не винаги може да се намери лесно у нас. Например, голяма част от серията на National Geograhic е преведена, но не всички книги могат да бъдат намерени, а някой са с изчерпана наличност при издателя. Аз предпочетох да заложа на реномето на NG и се постарах да се сдобия с възможно най-много техни пътеводители. Всъщност, взех само 2 от други издателства и при това взех и тези на NG за същите места. Въпреки това, не липсват проблеми – например пътеводителя на NG за Венеция е доста стар, цените в него са все още в италиански лири.

А ето и снимки на пътеводители. За съжаление днес беше доста мрачно и снимките на пътеводителите не се получиха особено добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *