През Европа с кола

От София до Венеция

Бая път си е от София до Венеция. Според сателитната навигация сме изминали 1164,7 километра за 11 часа и 50 минути като сме почивали около 57 минути. От моя гледна точка беше някъде около 06:15 когато тръгнахме, а пристигнахме около 19:30 местно време (значи 20:30 наше). Значи навигацията малко слъгва за времето за почивка.

Пътуването само по себе си не беше нищо особено. Два пъти ни валя дъжд и през по-голямата част от пътя температурите бяха доста поносими. Яко слънце ни пече чак като влязохме в Италия. Излизането от България беше обичайното "имате ли нещо да декларирате" и бърза проверка на паспортите. Влизането в Сърбия отне няколко секунди повече, докато граничарят сканира паспортите и постави печатите. Преминаването от Сърбия в Хърватска беше също толкова лесно, като сърбите дори не ни удариха печати. Между Хърватска и Словения будките за вход и изход бяха едва на няколко метра разстояние (около една дължина на колата). Там паспортите ги прегледаха формално, а на словенската граница дори не погледнаха и трите снимки, а само два от паспортите. И така пристигнахме в Шенгенското пространство.

Направихме и малко снимки, повечето от колата в движение, които в момента се опитвам да кача от бавната безжична мрежа на хотела (която на всичкото отгоре искаше известно хакване за да работи). Снимките сигурно ще са малко разбъркани, защото забравих да си сменя часовника на фотоапарата, а когато се сетих вече бяхме наснимали доста.

Ето и снимките:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *