През Европа с кола

Прага – ден 4

Днес си почивахме до пладне. Решихме да го караме леко и да се качим с фуникулера до кулата Petřín. За целта съставихме маршрут с градския транспорт, който да ни докара близо до там, за да не се налага да вървим много. Трамвай, в обратната на обичайната ни посока, метро и пак трамвай. Отне ни почти час да стигнем. Естествено не уцелихме точната спирка, но се разходихме в подножието на парка.

До горе не се качихме. Опашката за качване беше прекалено дълга, а татко отказа да се катери нагоре по хълма. Направихме обратен завой и продължихме разходката из парка (само по най-ниската алея) докато не стигнахме някаква стена, за която решихме, че е стената на американското посолство, поради факта, че малко по-горе имаше някаква сграда, на която се вееше щатското знаме.

Решихме да минем пак по Карловия мост. Днес тълпата беше значително по-малка и успяхме даже да докоснем статуята на свети Йоан Непомуцки, която е излъскана от безбройните ръце на туристите докосващи я за късмет. С това приключихме разходката и се прибрахме, по вече добре познатият ни маршрут с метрото и трамвая. Снимки ще има по-късно, че днес Интернетът е много зле. Сутринта успях да кача няколко клипчета, а сега не мога да кача 5-6 снимки. А като казах клипчета, ето тези, които успях да кача днес:

P.S. 02.01.2017: Ето и снимките от вчера:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *