През Европа с кола

От Барселона до Лисабон

Днешната статистика е 1242,7 километра (плюс още 2-3 докато закарам колата на паркинга, но тях няма да ги броим, защото не сложих навигацията). Общо навъртените километри до тук са 3685,3 – доста са, а има още толкова за обратната посока. Тръгнахме около 6 сутринта и пристигнахме около 7 вечерта, а при това бяхме наваксали един час заради часовата разлика.

Пътуването мина без особени събития под жаркото пиренейско слънце. Много пек, много чудо. Магистралите в Испания са доста празни, почти не се срещат коли, а дори и камионите не са кой знае колко много. Положението в Португалия е даже още по пусто – в продължение на километри може да не срещнете нито една кола, нито по пък нито насреща. Тук на магистралата започнах да се чувствам почти на балканите (визирам Сърбия и България, не по напредналите Хърватска и Словения), същите миришещи кенефи, и същите тарикати каращи с 200 на магистралата (при ограничение 120). Дори в машинките за плащане на магистралата трябва да си напъхаш и извадиш картата на ръка.

Тук безжичният Интернет изглежда значително по-добре и в момента качвам снимките. Предполагам, че до утре ще успя да кача всички снимки направени след Венеция.

А ето и снимките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *